Bortelid velforening og hyttelag

bortelidvellogo.png
 
 

Om Bortelid velforening og hyttelag

Hyttelaget ble stiftet i 1974, og har som formål å ivareta saker av felles interesse for våre medlemmer. I 2018 var det 961 medlemmer. Hyttelaget arbeider med saker som har felles interesse for hytteeierne i Bortelid. Vi forsøker å skape positive aktiviteter og arbeider for at Bortelid fortsatt skal være en god plass å være, og er hytteeiernes talerør overfor kommunen og de profesjonelle aktørene i Bortelid.

Foreningen er ellers kjent for arrangementet Borteliaden, et gratis skiløp for barn 0-12 år som arrangeres hver påskeaften. Hyttelaget har også vært med på flere fellesprosjekter som opparbeiding av turstier og etablering av gapahuk og bidrar økonomisk til løypekjøring. Vi har et godt samarbeid med både kommunen og de profesjonelle aktørene i Bortelid.

Last ned infobrosjyre om hyttelaget

Nyheter fra Bortelid vel- og hyttelag

Bortelid på Facebook

Det finnes flere relevante grupper/sider på Facebook, for eksempel:

- Bortelid - Beboerforum
- Bortelidentusiastene
- Bortelid - Fjellparadiset nær deg
- Bortelid Skisenter AS
- Bortelid Mat As
- Høstmarkedet i Bortelid

Noen av våre viktige satsninger

Borteliaden – Påskeskirenn

Påskeskirennet arrangeres av styrets medlemmer med frivillige. Ca 300 barn deltar årlig på dette familievennlige skirennet.

Nettsider

Sammen med Bortelid – Fjellparadis har vi egne nettsider som oppdateres med siste nytt, føremeldinger, arrangementer og annet viktig info for deg som har hytte på Bortelid.
Se www.bortelid.no, og www.bortelid.no/hyttelaget

Samarbeide med Bortelid utmarkslag og Fjellpark

Bortelid utmarkslag er ansvarlige for løypekjøringen på Bortelid. Hyttelaget bidrar pr 2017 med kr 250 000 i støtte til løypekjøringen, til felles glede for alle hytteeiere.

Samarbeide med Bortelid – fjellparadiset nær deg

Sentrale aktører på Bortelid har gått sammen om et 3-års prosjekt kalt ”Bortelid – Fjellparadiset nær deg”. Målet er å sikre Bortelid som reisemål med høy trivsel, kvalitet og bærekraft ved å legge til rette for en videreutvikling innen aktiviteter, arrangementer, markedsføring, næringsvirksomhet
med mer. Hyttelaget har tett dialog og samarbeid med prosjektet.

Samarbeide med Åseral kommune

Hyttelaget har vært høringsinstans mot Åseral kommune, og vi har også på eget initiativ kommet med innspill mot kommunen.

Dugnad

De siste årene har hyttelaget organisert dugnader for preparering av turstiene i området. I 2016 ble det opparbeidet Sommerløype fra Rundatjønn til gapahuken ved Panorama. I 2017 ble løypenettet rundt Rundatjønn og veien opp til alpinanlegget utbedret. Hyttelaget har gjennom sine medlemmer bidratt med flere tusen dugnadstimer og betydelige summer i grunnmasse. Utmarkslaget har stilt med maskiner, materiell og mannskap.

Tilskudd

Hyttelaget gir flere tilskudd til flere prosjekt på Bortelid. De største tilskuddene gir vi til:

 • Løypepreparering

 • Opparbeiding av stier og løyper

 • Barneskirenn i påska

 • Røde kors

 • Bortelid Høstmarked

 • Nettsider

 • Hvor finner du oss

Styret

Styret som ble valgt på årsmøtet 2019 ser du under:

 • Styreleder: Synnøve Nævdal

  synnovenevdal@hotmail.com

  Tlf: 45428957

 • Jon Grindland

 • Eva Robstad

 • Rune Fredriksen

 • Lars Glesne

 • Oddleiv Loland, vara

 • Per Osnes, vara

Relevente Dokumenter

Årsmøter

Årsmeldinger

Giro

Informasjon

Bli medlem

Dersom du er en av de som hittil ikke har vært med i spleiselaget og fellesskapet i Hyttelaget, oppfordres du på det sterkeste å ta kontakt!

Hyttelaget hadde i 2016 838 betalende medlemmer blant hytte- og leilighetseierne, men vi vil gjerne ha alle hytteeiere på Bortelid medsom medlemmer! Ta kontakt med kasserer Jan Daland (janda@online.no eller tlf 970 44 456), så ordner det seg.

Årskontingent vanlig medlem kr 500,-

Årskontingent bedriftsmedlem kr 800,-

Kontonummer: 2801.23.26973

Navn *
Navn
Addresse
Addresse