Bortelid Triatlon

Bortelid Triatlon “ny løype 2019”

Bortelid Triatlon ble for første gang arrangert i 2014 og har nå blitt en årlig sommeraktivitet her i Bortelid. Årets Triatlon er flyttet til våren i 2019 og får en noe endret løypetrasse. Det er også mulig å stille med lag.

Se resultater lenger ned på siden.

Svømming: 350m
Sykling: 25km
Løping: 6,5km

Etapper

Svømmingen foregår i Bortelidtjønna med start fra den nye stranda ved sentrum. Svømmeetappen er 350m.

Se start/mål og skiftesone på norgeskart

Sykkeletappen går langs gruset sti og vei inn til den gamle gården på Ånebjør i Bygland kommune og tilbake igjen til sentrum. Den etappen er ca 25km med en ett høydedrag i starten og slutten av etappen. Størstedelen av etappen innover grusveien mot Ånebjør er småkuppert i flotte omgivelser. Noe varierende grovhet på grusdekket. Se bilder. Største høydeforskjell er ca 100m

Løpeetappen på 6,5km går fra sentrum og rundt Murtetjønn som ligger ca 70 høydemeter lavere. I begynnelsen og slutten av etappen er det en sløyfe rundt Bortelidtjønna som blir godt synlig for publikum i målområdet.

Ca 800m av løypa har asfaltdekke, resten grus eller fin sti.

Parkering

Parkeringsplassen i sentrum har maks 2 timer parkering og begrenset plass slik at vi oppfordrer flest mulig til å parkere på “Bergeplassen“ som ligger 500m før sentrum, markert med “P” på kartet.

Junior-triathlon

Vi arrangerer også et eget Triatlon for ungdommer i alderen ca 10-13 år som er satt sammen av følgende distanser: 50m svømming, 2,8km sykling og 1,4km løping.

Løping og sykling er på løypa rundt Bortelidtjønna. Den er lite kupert og ca halvparten på gruset sti og resten på asfaltert gangsti. Hele runden kan ses fra sentrum.

Program og priser 2019

I 2019 går startskuddet lørdag 29. juni klokken 10.30
Registrering av deltakere fra klokken 09.30
Junior Triatlonet starter ca. klokken 10.50

Priser frem til 23 Juni,
Enkeltstart voksen (kr. 200,- du har egen lisens)
Enkeltstart voksen (kr. 300,- inkludert engangs lisens)
Lagstafett voksen (kr. 700,- inkludert tre engangs lisenser)
Junior Triathlon (kr. 150,- inkludert engangs lisens)

Etteranmelding fra 24 juni + kr 50,- per person:

I 2019 setter vi ett maks antall påmeldinger til 50.

Bortelid bragden

Bortelid Triatlon er 1 av 3 aktiviteter som må gjennomføres for å oppnå Bortelid Bragden. Bortelid Bragden gir deg æren av å få foreviget navnet ditt på en plankett som henges opp i varmestua på skisenteret. De andre aktivitetene som må gjennomføres er: Hardhausen Bortelid og Bortebeineren klassisk løp. Se mer info om Bortelid Bragden

Påmelding

Velg hvilket løp du vil melde deg på og fyll ut skjemaet. Betaling med kort. Ta kontakt om du har spørsmål på tlf 38 13 34 00 eller service@bortelid.no Det er også mulig å melde seg på løpsdagen men fra 24.juni er det etteranmeldingstillegg på 50,- per person.

Påmelding Bortelid Triatlon 2019 (29/6)
Løp:
Meld meg på
Sykkeletappen går på asfalt og gruset vei

Sykkeletappen går på asfalt og gruset vei

Noen kortere partier på grusveien har grov grus

Noen kortere partier på grusveien har grov grus


Siste nytt fra Bortelid Triathlon