Nyhetsbrev UKE 48

SE MED BILDER

Nyhetsbrev uke 48❄

Snøen har foreløpig latt vente på seg på Fjellet i år. Kun ett par små snøfall så langt men vi regner med vinteren er rett rundt hjørnet😊 Denne helgen var det svært glatt med underkjølt regn. Vi strør hytteveiene men har ingen kontroll over fylkesveien. Her er det viktig at dere er tidlig ute og varsler vegvesenet på tlf 175 når det er vanskelige kjøreforhold. Firmaet som strør fylkesveien kan ikke strø uten beskjed fra veikontoret slik at det er vesentlig at vi melder inn for at det blir gjort tiltak.

Det er fortsatt ikke oppdaget noen smitte av Korona i Åseral. Dette er vi glade for og minner om at alle må vise hensyn og følge anbefalingene. Det viktigste er å holde seg hjemme om en føler seg syk. Her på Bortelid er det nok for tiden butikken som er det mest utsatte stedet så prøv å planlegg handleturen i forhold til dette. Unngå å ta handleturen sammen med hele familien på de mest travle tidene og så er det som vanlig mulig å bestille varer så posen står klar når du kommer. Se info lenger ned i nyhetsbrevet.

Faktura for fjellparkavgift (løypekjøring mm) og brøyteavgift sendes snart ut. Det er fint om alle gir beskjed om adresseendringer. Vi ønsker også flest mulig epostadresser for enklest mulig administrasjon. Epostadresser gir oss også en grei måte å kontakte dere på i andre sammenhenger.

Nytt i år er at de gamle parkeringsbevisene på fellesparkeringene utgår og nederste del av fakturaen er parkeringsbevis for 2 biler.

Ønsker alle en fin førjulstid på Bortelid 🎄


HSH SATSER FRISKT PÅ BORTELID
-Det var helt naturlig for oss å begynne her, sier Ivar Aasheim.

Han er prosjektleder i HSH, en hjørnesteinsbedrift på Sørlandet. De har nå valgt å etablere seg i markedet for fritidsboliger.

-Bortelid er spennende, variert og har mye å tilby, året rundt. Vi har utviklet hytter med moderne løsninger, og som arkitektonisk kan være et friskt pust i hyttelandsbyen. HSH tror på å være en tilrettelegger for en sosial fritid. Derfor har hyttene våre fire soverom, to bad og to stuer. De neste hyttene som står klare, er ferdige til påske, sier Aasheim.

Du kan selv se hyttene, som er under oppføring, nå til søndag 29.11.

-Vi holder åpen visning med sveler og kaffe og laus førjulsprat - kl 14.00-15.00 på Velia, sier Aasheim.

SE FLERE BILDER OG LES MER OM HYTTENE HER


NY ORDNING MED PARKERINGSBEVIS

Fra nyttår vil de gamle laminerte parkeringsbevisene utgå som gyldige parkeringsbevis på fellesparkeringene på Bortelid.
I år vil de som betaler for parkering på de gamle fellesparkeringsplassene motta en faktura der nederste del er parkeringsbevis for 2 biler som er gyldig kommende år. Bevisene er merket med navn og hytteadresse og gjelder for parkering på plassen nærmest din hytte. Er det fullt på din nærmeste parkering kan du selvsagt parkere på den neste ledige.
Har du spørsmål angående dette ta kontakt med vei@bortelid.no


Husk å sette opp Brøytestikker på parkeringen din:)
Nå er vinteren rett rundt hjørnet. Har du ikke satt opp brøytestikker risikerer du lite eller ingen oppbrøytet parkeringsplass. Setter du opp brøytestikker etter at snøen er kommet er du ansvarlig for skader på brøyteutstyr om det er steiner eller annet under snøen.
Brøytestikker kan du kjøpe ved selvbetjening (vipps) ved siden av postkassestativet i sentrum. Denne uka er siste mulighet denne sesongen til å bestille årlig stikkeavtale (kr )


Stikkeinfo fra brøytereglementet:
På hytteveier og i hyttetun er hytteeiere selv ansvarlig for at det blir satt opp brøytestikker. Disse skal settes ca 25 cm utenfor veiskulderen med 5m mellomrom på vei og 2m mellomrom i tun. I tillegg må alle hinder som steiner, terrasser og lignende merkes i sikker avstand. I kryss mot f.eks hovedvei bør stikkene plasseres ca 1m til hver side slik at det blir plass til å svinge inn med brøyteutstyr, såfremt det ikke er hindringer der.

BORTELID SKISENTER⛷

Bortelid skisenter har satt sensongåpning lørdag 12. desember om snøforholdene tillater det. Følg med på skisenterets facebookside for de siste oppdateringene fra bakken

Hva med å gi sesongkort på skisenteret i julegave i år?😎
 
KLIKK HER FOR 10% RABATT PÅ SESONGKORT

BORTELID MAT
Åpningstider frem til juleferien:

mandag 10-16
tirsdag stengt
Onsdag 10-16
Torsdag stengt
Fredag 10-19
Lørdag 10-16
Søndag stengt

Fra juleferien 18/12 er det åpent hver dag med unntak av 1. juledag

Hjelp oss med smittevern:)
-Unngå å ta handleturen sammen med hele familien på de mest travle tidene
-Husk også å bruke antibac og holde god avstand til andre inne i butikken.
-Bestill varer eller få andre til å handle for deg om du føler deg syk.



BESTILL MAT OG MALING
Send gjerne bestilling av matvarer eller beis/maling til bortelid.mat@outlook.com eller ring 46878917

For siste nytt og åpningstider Besøk oss på facebook

Velkommen til en hyggelig handel :)


HJERTESTARTER
Husk at det  nå er hjertestarter på utsiden av butikken som kan brukes ved nødstilfelle.
Se hvordan den brukes her: https://youtu.be/8bkdSCZLQzk

Åseral kommune oppmodar alle om å følgje nasjonale smittevernråd. Aktuelle smittevernråd er:
 

1. bli heime om du har feber eller lette luftveissymptom

2. tenk smittevern når du er på hytta (handhygiene, unngå å hoste på andre, ha desinfeksjonsmiddel tilgjengeleg)

3. ikkje dra på besøk til andre eller inviter andre om dette ikkje er heilt naudsynt

4. ikkje samlast i grupper på meir enn 20 personar

5. hald avstand på 1 meter

6. hugs hand-/og hostehygiene – også utandørs

7. tenk smittevern når du er i butikken og handlar

8. reis heim viss du blir sjuk eller får luftveissymptom

9. følg med på råd frå sentrale styresmakter
 

HUSK Å MELDE FRA OM ADRESSEENDRING ELLER EIERSKIFTE
Bortelid Utmarksalg/ Fjellpark sender hvert år ut regninger på brøyting og fellesutgifter på Bortelid. For at dette kan gjøres mest mulig effektivt ber vi om beskjed dersom du har byttet adresse eller har solgt hytta. Vi vil også veldig gjerne ha oppdaterte epostadresser slik at vi kan sende fakturaer der. På grunn av personvern og praktiske årsaker kan vi ikke hente epostadresser fra nyhetsbrevlista slik at vi ønsker beskjed på mail vei@bortelid.no eller svar på denne mailen.

På forhånd takk :)

framsideThomas Repstad