Bortelid Høstmarked 2018

En oppsummering av årets høstmarked

Årets Høstmarked som ble arrangert 5.-7. oktober er vel overstått og vi er strålende fornøyd! Med nok en besøksrekord kan vi fastslå at høstmarkedet i Bortelid er blitt det største arrangementet i Åseral med over 6500 besøkende på arrangementene i løpet av helgen. Det er kjempegøy!

Aktiviteter og underholdning

I år prøvde vi å samle alle barneaktivitetene på en plass, det var akebakke, hesteridning, ansiktsmaling, bruskassestabling, hyttesnekring, gravemaskin og sandkasse. For de litt større var det skyting og frisbeegolf. Vi hadde besøk av et lite tivoli med hoppeskute, lekeborg, lotteri og karusell. Alt falt i smak! Hammerne gikk hele helgen ved snekringa. Det som startet med en firkant av stendere, ble til slutt en liten hytte med to rom og et påbygg. Utrolig gøy! Køen var lang ved ansiktsmalinga og ut kom både, rådyr, rever og sommerfugler. Mange tok utfordringa med kassestabling og rekorden i år ble på 21 kasser, det var det Josefine som klarte, gratulerer!

Markedet startet fredag med familiekveld ved varmestua. Klokken 18.00 åpnet det for de som ønsket å komme og se dukketeateret Baldrian og musa og spise pizza. Kvelden ble avsluttet med barnedisco. Dette ble en stor suksess med rett under 300 små og store gjester.

Lørdag åpnet markedet klokken 11.00 og 80 utstillere hadde rigget opp stand. Det var i år igjen salg av alt som kan tenkes, mat, kaker, godteri, håndarbeid, klær, sko, møbler, velværeprodukter, biler, snøscootere blant annet. Det var mye hjemmelaget kvalitetsprodukter fra lokale og tilreisende tilbydere. Alt var tilrettelagt for å gjøre en god handel, og å spise god mat.
Klokken 15.00 åpnet skisenteret opp for «afterski» i teltet med livemusikk. Og etter en liten pause fortsatte festen, og det var i overkant av 250 mennesker som tok turen til årets høstdans. Med Justin-Case på scenen og et heftig lydanlegg fra Veggeland lyd ble det både dans og allsang til de sene nattetimer.  Og når alt går på skinner er det bare gøy å stelle til fest.

Søndag var det den store familiedagen på markedet. Samtidig som utstillerne var på plass, var det duket for gudstjeneste, trylleshow og motbakkeløp. Det var god stemning med live musikk under gudstjenesten søndags morgen. Etterpå var det klart for det populære trylleshowet til Jan Øyvind Larsen, og også her var det fullt telt og latteren og jubelen satt løst. Til og med foreldrene moret seg. Mot slutten av dagen ble Bortelid Bragden delt ut og i år var det seks stykk som fikk den gjeve prisen og som får foreviget navnet sitt på en blankett i varmestua. Etter utdelinga var det klart for motbakkeløp for store og små. Motbakkeløpet arrangeres av Åseral Idrettslag i samarbeid med Kristiansand Løpeklubb. Toyota Sør sponset med medaljer og gavepremier.