….Padling på Bortelid..Paddling in Bortelid….

Padling i Bortelid

På Bortelid finnes det mange og varierte muligheter for kano- og kajakkpadling.

Familietur
Skal du ut på padletur med småbarn for første gang, så er Bortelidtjønna en god start. Neste steg kan være en tur på Rundatjønn, Langetjønn eller Murtetjønn hvor alle har sentral beliggenhet på Bortelid

Beinsvatn
Vil du sette ut for en mere variert og litt lengre tur kan padling på Beinsvatnet anbefales. Kjør grusveien mot Ånebjør inn til bommen, så ser du Beinsvatnet rett foran deg. Der finnes det veldig gode sandstrender for sjøsetting av kano. Kanoer som ligger i mer enn to netter må orienteres om og merkes med tusj med eiers navn og nummer slik at det ikke oppstår misforståelser.

Padleturen kan kombineres med en fottur inn til Myhola. Hvis du legger i kanoen i østre enden av Beinsvatnet og følger bekken derifra, så treffer du på stien inntil Myhola. Følg stien i ca 2 km frem til du kommer til den idylliske plassen, der du kan se på et historisk kvernhus.

Liker du elvepadling, så kan du fortsette padleturen fra Beinsvatnet og oppover mot Ånebjør. Har du lyst på en lengre tur på elven, så kan du utvide turen omvendt og kjøre opp Setesdal for så å svinge av ved Langeid, sette inn kano der og padle ned elven gjennom hele Logndalen, forbi Saurbu, Ånebjør og inn til Beinsvatn.

Juvatn
Har du litt erfaring med padling fra før og liker noe utfordring, så kan du ta en tur på Bortelids største vatn, Juvatn. Vær oppmerksom på at det kan bli nokså store bølger så fort det blåser litt opp der. Setter du ut for tur der, vær sikker på at alle har gode svømmeferdigheter (og selvsagt redningsvest på seg).

På Juvatn kan du enten padle sørover, forbi Juvasstøl og helt inn til Juvassdammen, eller oppover mot nord for å ta et bad i de nydelige jettegrytene som venter på deg der. Trenger du en pause innimellom kan du padle ut til øya midt i Juvatn og føle deg som Robinson Crusoe.

Utleie av kanoer
Kanoer kan leies ut på Bortelid. For mærmere informasjon og bestilling vennligst ta kontakt med BEA på tlf.: +47 – 47626708 eller send en epost til: bea.reuter@gmx.de
Kanoer hentes enten ved Juvatn eller ved Bortelidtjønna. Har du mulighet til å frakte selv, så kan du ta kanoene med for å padle andre steder. 
Padlingen i sammenheng med kanoutleie foregår på eget ansvar. Redningsvest skal tas på og følger med i pakkepris med kano og paddelårer.
Pris for 1 kano (for 2-3 personer) for 1 dags leie: kr 300