Nyhetsbrev HØSTFERIE

SE MED BILDER

Høstferie på Bortelid🍂

grid sykkelløyper.jpg

Nå går det mot høstferie og vi håper mange tar turen til Bortelid og nyter den friske fjellufta, naturen og alle aktivitetene vi kan tilby 😊

Det blir dessverre ikke noe høstmarked i år men vi håper at alle uansett vil kose seg i ferien selv om det nok blir mindre sosialt enn vi er vant til. 

Det er enda ikke rapportert om noen smittede i området her men vi oppfordrer alle å huske på håndvask, avstandsregelen og holde seg hjemme om de er syke. Det siste vi ønsker er ett nytt  hytteforbud😷

Arbeidet med flomsikring og utvidelse av parkeringsplassen ved skisenteret er nå ferdig med unntak av asfaltering som blir til neste år. Området er blitt flott med masser av plass til parkering og skiløyper😊

Det er den siste uken blitt asfaltert flere steder rundt på Bortelid. Grønalivegen, Viamyrvegen, Velia og noe av Løyningsknodden har fått fast dekke. Etter ferien vil de asfaltere parkeringsplasser der dette er bestilt.

Det er siste tiden jobbet mye med løypa fra Austre Stedjan til Berge der det nå gjenstår mindre arbeider som grusing, oppussing og rydding til neste år. Det er nå fint å gå denne løypa men det er noen blaute partier som mangler grus.

Under kan du lese mer om hva du kan finne på på Bortelid i ferien🍂

Vi ønsker alle en strålende høsferie på Bortelid🍁🌞

Takk til alle som var med på ÅRETS LØYPEDUGNAD

Det ble gjort en super innsats under årets dugnad arrangert av Hyttelaget. Takk til Bortelid Mat som sponset både boller og beis.
Det ble gjort en kjempeinnsats på sykkelløypene på Skardhei med oppgrusing og oppfiksing, gapahukene ved Kvitsyn og Lille Reinstjønn ble beiset, grusing og finpuss på turløypa ved bla.a Berge, bark og utbedringer på løypa ved Kvitevatn og løype fra Lille Reinstjønn til Fjellkinn.
Det ble også montert mange skilt rundt om på Bortelid ifm med ett pågående skiltprosjekt. Dette arbeidet skal fortsette utover høsten og det skal settes opp ca 300 skilt rundt om langs løypene. 

SYKLING🚲

Hva med en sykkeltur i høstferien? Det er etter hvert blitt mange løyper og mulighter for sykling på Bortelid i forskjellige vanskelighetsgrader. Har du lyst på en tur kan du nå leie sykler på servicesenteret. Ta kontakt for mer info om dette.

Se ellers nettsiden vår for løypekart mm

VANDRING PÅ FJELL OG STI 🥾

Bortelid har mange flotte turmulighter langs stier, merkede løyper på fjellet og tilrettelagte løyper. Enten du går på beina på beina eller sykler finner du helt sikkert turen som passer for deg og din familie. De er flere gapahuker og grillbuer som er flotte turmål Ta med familen på en minnerik naturopplevelse.

Se mer info og turtips

KLATRING💪

Etter mye dugnadsinnsats og arbeid har vi fått en helt ny og flott klatrevegg på Skardheia. 
Her er mange muligheter for klatring og buldring i forskjellige vanskelighetsgrader. Området har en lun og god beliggenhet langs tur- og sykkelløypa med fott utsikt over Murtetjønn.

Det er også flere klatremuligheter i området.

Se nettsiden for kart og mer info

PADLING🛶

Padling med kano eller kajakk kan være en flott aktivitet i ferien. På Bortelid er det mange muligheter for dette og vi har utstyr til leie.

Se mer info på nettsiden vår

FRISBEEGOLF🥏

Frisbeegolf er en flott aktivitet som bør prøves. Vi har en flott bane med 18 kurver på Bortelid. Frisbeer kan kjøpes på butikken eller leies på servicesenteret. Kontakt oss eller se mer info på nettsiden vår

Husk å vise ekstra hensyn i områder med hytter i nærhet til banen. 

MINIGOLF⛳

Minigolfbanen holder åpent ut høstferien. Du kan leie køller på servicesenteret hver dag fra kl 12 til 16 eller etter avtale. Se mer info på nettsiden vår

VISNINGSDAG HYTTETOMTER🌞

Siste månedene har det vært mye aktivitet på eiendomsfronten. Alle tomtene i Velia er solgt, 2 av 8 tomter i Panoramavegen og 18 av 35 på Løyningsknodden er solgt/reservert.

Lørdag 3. Oktober vil vi ha visningsdag fra 12 til 16 med informasjon og visninger av hytteområdene. For andre tidspunkt så ta kontakt :)

Husk å sette opp Brøytestikker på parkeringen din:)
Høstferien er en god tid til å få på plass brøytestikker på parkeringen din. Brøytestikker kan du kjøpe ved selvbetjening (vipps) ved siden av postkassestativet.
Du kan også bestille brøytestikkavtale for kr 325,-/år slik at du slipper å tenke på dette. Send mail til vei@bortelid.no 

Stikkeinfo fra brøytereglementet:
På hytteveier og i hyttetun er hytteeiere selv ansvarlig for at det blir satt opp brøytestikker. Disse skal settes ca 25 cm utenfor veiskulderen med 5m mellomrom på vei og 2m mellomrom i tun. I tillegg må alle hinder som steiner, terrasser og lignende merkes i sikker avstand. I kryss mot f.eks hovedvei bør stikkene plasseres ca 1m til hver side slik at det blir plass til å svinge inn med brøyteutstyr, såfremt det ikke er hindringer der.
 

Status Fiberutbygging

Her er foreløpig plan for fiberutbygging nå i høst og neste sommer. Endringer kan komme underveis.
Høsten 2020 - Fjellgarden + oppkobling hos de som har innlagt trekkerør
Sommeren 2021 - Panorama 4, Stedjerotten vest, Stubben

Vi vil oppfordre alle som ikke enda har meldt sin interesse å fylle ut skjemaet på nettsiden vår for fremtidig bruk.
Det er Altifiber AS som kan levere fiber og tvløsninger på Bortelid men på grunn av begrensninger i personvernloven har de ikke de lov til å kontakte hytteeiere direkte uten samtykke.

MELD INTERESSE HER

BORTELID MAT
Åpningstider Høstferien:
Uke 39
fredag 10-19
Lørdag 10-16
Søndag 10-16
Uke 40
mandag 10-16
tirsdag 10-16
Onsdag 10-16
Torsdag 10-16
Fredag 10-19
Lørdag 10-16
Søndag 10-16

Uke 41 har samme åpningstider med unnak av at det er stengt søndag 11/10.

BESTILL MAT OG MALING
Send gjerne bestilling av matvarer eller beis/maling til bortelid.mat@outlook.com eller ring 46878917

For siste nytt og åpningstider Besøk oss på facebook

Velkommen til en hyggelig handel :)


HJERTESTARTER
Husk at det  nå er hjertestarter på utsiden av butikken som kan brukes ved nødstilfelle.
Se hvordan den brukes her: https://youtu.be/8bkdSCZLQzk

Åseral kommune oppmodar alle om å følgje nasjonale smittevernråd. Aktuelle smittevernråd er:
 

1. bli heime om du har feber eller lette luftveissymptom

2. tenk smittevern når du er på hytta (handhygiene, unngå å hoste på andre, ha desinfeksjonsmiddel tilgjengeleg)

3. ikkje dra på besøk til andre eller inviter andre om dette ikkje er heilt naudsynt

4. ikkje samlast i grupper på meir enn 20 personar

5. hald avstand på 1 meter

6. hugs hand-/og hostehygiene – også utandørs

7. tenk smittevern når du er i butikken og handlar

8. reis heim viss du blir sjuk eller får luftveissymptom

9. følg med på råd frå sentrale styresmakter
 

HUSK Å MELDE FRA OM ADRESSEENDRING ELLER EIERSKIFTE
Bortelid Utmarksalg/ Fjellpark sender hvert år ut regninger på brøyting og fellesutgifter på Bortelid. For at dette kan gjøres mest mulig effektivt ber vi om beskjed dersom du har byttet adresse eller har solgt hytta. Vi vil også veldig gjerne ha oppdaterte epostadresser slik at vi kan sende fakturaer der. På grunn av personvern og praktiske årsaker kan vi ikke hente epostadresser fra nyhetsbrevlista slik at vi ønsker beskjed på mail vei@bortelid.no eller svar på denne mailen.

På forhånd takk :)

framsideThomas Repstad