Nyhetsbrev uke 33

SE MED BILDER HER

Nyhetsbrev fra Bortelid uke 33🌞

Sommerferien er vel overstått men vi håper på mye fint vær og håper mange tar turen til fjells fremover. Sensommeren er en flott tid for blant annet fjellturer, bærplukking og fiske.
I slutten av måneden arrangeres terreng/hinderløpet Hardhausen og andre helgen i september er det den vanlige dugnadshelga på Bortelid der det blant annet arbeides med bygging og vedlikehold av turløyper.

Sett også av helgen 7-9 Oktober da det årlige Bortelid Høstmarked arrangeres med fest og moro for hele familien🍃 Se mer info eller bli utstiller på www.bortelid.no/hostmarked

Følg ellers med på kalenderen på bortelid.no og facebook for å få med deg hva som skjer😊

Ellers er det mye som skjer på Bortelid for tiden. Arbeidet med planlegging nytt sentrumsbygg går videre og det er gjort forberedelser for strømtilkobling ved at det er lagt trekkerør under fylkeveien. Byggestart er ikke satt enda men vi håper å få planene klare ila høsten.

TT-anlegg arbeider for fullt med trinn 2 av Solsiden utbyggingen til HSH og flere hytter er under oppføring.

Utbyggingen av Panorama 6 er nå ferdigstilt og de første hyttene er under bygging. Naturtilpassingene som ble gjort i området der er vi veldig fornøyd med så vi oppfordrer alle til å ta en kikk på området og tips gjerne venner og kjente om mulighetene😊

Videre arbeides det med reguleringsplaner for Bjelkelaget og Skardheia. Kommunen og utmarkslaget holder parallelt på med ett prosjekt der en ser på bærekraftige og innovative måter å drive med utvikling av hytteområder. Les mer om GNIST prosjektet under og bidra gjerne ved å svare på spørreundersøkelsen under her.

En ny turløype fra Takhomhola ved Panorama 3 og inn til sentrum skal ferdigstilles nå i høst. Løypa er fin for sykling (noen litt bratte og kupperte partier) og turgåing. Løypa er en del av Bortelid Rundt prosjektet som nå gjør at du kan sykle eller gå en runde på ca 25km "rundt" Bortelid.

Vi ønsker alle velkommen til fjells⛰

Spørreundersøking om framtidas hytte, korleis skape ei hyttebygd med nye uttrykk og låge avtrykk i Bortelid?

Kva tenker unge vaksne om hyttebygging? Er hytter viktig eller unødvendig?

Åseral kommune jobbar med denne problemstillinga og ønsker svar frå deg på kva DU meiner er viktig.

Svar på spørreundersøkinga om ei drømmehelg på hytta og bli med i trekning av:
·Ei hyttehelg i leilighet i Bortelid med vennene dine
·Gåvekort på dagskort på Bortelid skisenter
·Gratis utlån av frisbee, sykkel og kano ei helg i Bortelid

Svar på spørreundersøkinga her: DIN DRØMMEHYTTEHELG I BORTELID

Lurer du på noko, eller har ein god ide, ta gjerne kontakt med oss!
Kari.Roynlid@aseral.kommune.no

LES MEIR OM GNIST PROSJEKTET HER

HARDHAUSEN BORTELID 27.AUGUST💪
Lørdag 27 august arrangeres nok en gang Hardhausen Bortelid. Hardhausen er ett terreng- og hinderløp i skibakken på Bortelid. Bli med som deltaker eller tilskuer. Varmestuen pleier holde åpent denne dagen.

Meld deg på og se mer info på NETTSIDEN💪 påmeldingsfrist 25. august

Bli med på ÅRETS LØYPEDUGNAD 10. september

Hvert år arrangerer Bortelid vel- og Hyttelag løypedugnad på Bortelid i samarbeid med Bortelid Fjellpark. Det er forskjellige oppgaver alle kan være med på og det er først og fremst ett hyggelig og sosialt treffpunkt men også veldig viktig for opparbeidelse og vedlikehold av de flotte turløypene vi har rundt på Bortelid.

Det kommer mer info om dugnaden når det nærmer seg men sett av datoen😊

Bortelid Triatlon 2022💪

25. Juni ble det arrangert Bortelid Triatlon. Løpet starter med 350m svømming i Bortelidtjønna etterfulgt av 25km sykling tur/retur Ånebjør. Til sist er det 6,5km med løping på stien rundt Murtetjønn.

17 spreke deltakere stilte til start i finværet på Bortelid. Beste mannlige deltaker ble Jørgen Ørmen Aanestad fra Ålgård på den imponerende tiden 1:32:21. Vi gratulerer også Solveig Granås fra Arendal med beste tiden blant de kvinnelige deltaker. Hun fullførte på tiden 1:51:09

Se bilder og resultatliste på www.bortelid.no/triatlon

Økologisk lynghonning🍯
Som i fjor blir det også i år mulig å få kjøpt lokalprodusert lynghonning fra Bortelid. Honningen leveres av Krokan gård men kubene står her på Bortelid ved Murtetjønnvegen. Honningen kommer for salg på butikken og på Bortelidmarknaden til høstferien. Besøk Krokan gård på facebook for mer info.
Bilde fra Biesafari tidligere i måneden, foto: Beatrix Ruth Reuter

SYKLING🚲

Hva med en sykkeltur? Det er etter hvert blitt mange løyper og muligheter for sykling på Bortelid i forskjellige vanskelighetsgrader. Har du lyst på en tur kan du nå leie sykler på servicesenteret. Ta kontakt for mer info om dette.

Se ellers nettsiden vår for løypekart mm

VANDRING PÅ FJELL OG STI 🥾

Bortelid har mange flotte turmulighter langs stier, merkede løyper på fjellet og tilrettelagte løyper. Enten du går på beina på beina eller sykler finner du helt sikkert turen som passer for deg og din familie. De er flere gapahuker og grillbuer som er flotte turmål Ta med familen på en minnerik naturopplevelse.

Se mer info og turtips

KLATRING💪

Vi anbefaler alle å besøke klatre- og buldreveggen på Skardheia. 
Her er mange muligheter for klatring og buldring i forskjellige vanskelighetsgrader. Området har en lun og god beliggenhet langs tur- og sykkelløypa med fott utsikt over Murtetjønn.

Det er også flere klatremuligheter i området for de mer viderekomne.

Se nettsiden for kart og mer info

PADLING🛶

Padling med kano eller kajakk kan være en flott aktivitet. På Bortelid er det mange muligheter for dette og vi har utstyr til leie.

Se mer info på nettsiden vår

MINIGOLF⛳

Minigolfbanen holder åpent i helgene fremover fra 10-16 og hverdager 8-15. Er det ikke folk inn epå servicesenteret kan vi kontaktes på telefon.
 Se mer info på nettsiden vår

FRISBEEGOLF🥏
Frisbeegolf er en flott aktivitet som bør prøves. Vi har en flott bane med 18 kurver på Bortelid. Frisbeer kan kjøpes på butikken eller leies på servicesenteret. Kontakt oss eller se mer info på nettsiden vår

Husk å vise ekstra hensyn i områder med hytter i nærhet til banen

Status Fiberutbygging

For tiden graves det i Takhomtjønnvegen og planen videre i høst er området derifra og nedover mot Bortelid Fjellgrend. De med hytte i dette området må kontakte altifiber om de ønsker tilkobling.

Vi vil oppfordre alle som ikke enda har meldt sin interesse å fylle ut skjemaet på nettsiden vår for fremtidig bruk.
Det er Altifiber AS som kan levere fiber og tvløsninger på Bortelid men på grunn av begrensninger i personvernloven har de ikke de lov til å kontakte hytteeiere direkte uten samtykke.

MELD INTERESSE HER

BORTELID MAT
Åpningstider:
Mandag-Torsdag...10-16
Fredag...................10-19
Lørdag...................10-16

BESTILL MAT OG MALING
Send gjerne bestilling av matvarer eller beis/maling til bortelid.mat@outlook.com eller ring 46878917

For siste nytt og åpningstider Besøk oss på facebook

Velkommen til en hyggelig handel :)


HJERTESTARTER
Husk at det  nå er hjertestarter på utsiden av butikken som kan brukes ved nødstilfelle.
Se hvordan den brukes her: https://youtu.be/8bkdSCZLQzk

HUSK Å MELDE FRA OM ADRESSEENDRING ELLER EIERSKIFTE
Bortelid Utmarksalg/ Fjellpark sender hvert år ut regninger på brøyting og fellesutgifter på Bortelid. For at dette kan gjøres mest mulig effektivt ber vi om beskjed dersom du har byttet adresse eller har solgt hytta. Vi vil også veldig gjerne ha oppdaterte epostadresser slik at vi kan sende fakturaer der. På grunn av personvern og praktiske årsaker kan vi ikke hente epostadresser fra nyhetsbrevlista slik at vi ønsker beskjed på mail vei@bortelid.no eller svar på denne mailen.

På forhånd takk :)

Her kan du oppdatere profilen din eller melde deg av nyhetsbrevet vårt


Dette nyhetsbrevet sendes av
Bortelid Servicesenter
v/Bortelid Drift og Utvikling
Kapellodden 2, 4540 Åseral
tlf 38 13 34 00
service@bortelid.no

Vi tar vare på opplysningene dine
se vår Personvernerklæring





framsideThomas Repstad