Brøyting vinteren 23/24 innføring av brøyteapp

Nå er vinteren i gang på Bortelid. Fakturaer for neste år sendes snart ut så vi setter pris på tilbakemeldinger om du har solgt eller kjøpt hytte på Bortelid siste tiden slik at kontaktinfoen blir riktig. Bruk gjerne vei@bortelid.no

Prisene er regulert opp 1,7% etter indeks for vintervedlikehold.

Se prisliste og komplett informasjon om veivedlikehold på www.bortelid.no/broyting

Brøyteapp

I fjor ble det testet ut bruk av brøyteapp på en brøyterode. Dette fungerte bra slik at vi i år utvider dette til de aller fleste hytteområdene. Det sendes ut påloggingsinformasjon innen kort tid til de dette gjelder.
Under er det mer info om løsningen.

HYTTETJENESTER / BRØYTEAPP

Nytt vinteren 23/24 er innføring av brøytetjenesten HYTTETJENESTER der hytteeieren melder planlagt ankomst til hytta i en app eller på en nettside slik at brøytingen kan tilpasses ankomsttidspunktet. Løsningen ble testet ut på ett mindre område sist vinter og gav gode resultater på kvalitet, arbeids- og miljøhensyn.

Tjenesten vil omfatte hytter med private parkeringer med unntak av områder med tett bebyggelse, som Kvitefossvegen, Alpinvegen og Austre-Vestre Hola.

Rutiner og praktisk info ifm Hyttetjenester

-Hovedveier brøytes som vanlig ved snøfall på 5-10cm.

-Private hytteveier og hovedveier med få hytter nedprioriteres når det ikke er meldt ankomst langs veien. Veiene vedlikeholdsbrøytes ved behov slik at det uansett er fremkommelige med en normal bil.

-Ved brøyting av veier brøytes også parkering til hytter som har meldt ankomst.

-Er det kommet over 20cm snø vedlikeholdbrøytes parkeringene før helgen selv om det ikke er meldt ankomst. Slik skal det uansett være mulig å parker en bil.

-Vi ønsker at ankomst meldes minst en dag i forveien og innen fredag før helgene, men gjerne tidligere. Ofte brøytes veiene mellom 5 og 7 på morgenen slik at det er viktig å få tidlig beskjed slik at vi kan få med aktuelle parkeringer.

-Planlegger du å komme tidlig på dagen så meld gjerne ankomst dagen i forveien slik at vi rekker å brøyte. Hytta blir flagget og brøytes jevnlig fra ankomst til avreise. Løsning for valg av ankomsttid blir trolig tilgjengelig snart.

-Når parkeringene er brøytet får du en sms om at den er klar. Er det ikke behov for brøyting får du ikke sms. Når du er på hytta brøytes parkeringen ved behov uten at vi sender sms.

Det sendes ut informasjon om pålogging på sms og email i løpet av November. Får du ikke tilsendt innloggingsinformasjon ta kontakt med vei@bortelid.no

For spørsmål knyttet til bruk av tjenesten: post@hyttetjenester.net

Tjenesten utvikles stadig og bruken vil evalueres fortløpende for å se hvordan løsningen fungerer. I oppstartsfasen brøytes det nærmest som tidligere men vi håper alle tar tjenesten i bruk så raskt som mulig.

NB! Adressenummer på hyttene er viktig å få på plass. Dette er ett krav fra kommunen men det er også viktig slik at vi kan håndtere bestillinger og beskjeder riktig.